Kutsal Yolculuğun Vazgeçilmez Markası...
arka plan

2024 Hac Kayıtları Başlıyor - Hac Kayıt Yenileme 2024 - Hac Ön Kayıt 2024

#2024 Hac Kayıtları Başlıyor - Hac Kayıt Yenileme 2024 #Hac Ön Kayıt 2024 - 2024 Hac Ön Kayıt Ne Zaman?  #Hac Ön Kayıt Ücreti 2024 #Hac Ön Kayıt Ücreti Hangi Bankalara Yatırılır?  #Hac İçin Ön Kayıt Nasıl Yapılır? #Hac Kayıt Yenileme 2024 #2024 Hac Başvurusu - Hac Kaydı Nasıl Yapılır

2024 Hac Kayıtları Başlıyor - Hac Kayıt Yenileme 2024

 

2024 Hac Kayıtlarının başlayacağı tarih Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından resmen duyuruldu. Hac kayıtları ile ilgili tüm gelişmeler için yazımızı okuyunuz. 

Hac Ön Kayıt 2024 - 2024 Hac Ön Kayıt Ne Zaman? 

Hac kayıt tarihleri, bu yıl ilk kez Hac kaydı yaptıracak kişiler tarafından merakla bekleniyordu. Sayın Ali Erbaş Hac ön kayıt 2024 yılı tarihlerini açıkladı. 

202 Hac Ön Kayıt tarihleri 13 Eylül - 15 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacak. Hac kayıt işlemleri E-devlet üzerinden yapılacak. 

 

 

 

 


kurasız hac 2024 - hac kura sonuçları - tc no ile hac sorgulama - özel hac fiyatları

 

Hac Ön Kayıt Ücreti 2024

2024 Yılı için belirlenen Hac kayıt ücreti 450 TL olarak açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan bankalara kayıt ücretini yatırabilirsiniz. 

Hac Ön Kayıt Ücreti Hangi Bankalara Yatırılır? 

  • Albaraka Türk Katılım,
  • Emlak Katılım,
  • Kuveyt Türk Katılım,
  • Türkiye Finans Katılım,
  • Türkiye Halk Bankası,
  • Türkiye Vakıflar Bankası,
  • T.C Ziraat Bankası,
  • Vakıf Katılım
  • Ziraat Katılım

hac kayıtları ne zaman başlıyor - 2024 hac kayıtları - hac kura sorgulama

Hac İçin Ön Kayıt Nasıl Yapılır?

Hac ön kayıt işleminde yapılan işlemler ve seçimler:

Hac konaklama türü,

Hac kurasına katılmak istediğiniz şehir seçilir. 

Ayrıca Hac kurasına beraber gitmek istediğiniz kişiler de ön kayıt sürecinde belirtilir. 

 

Hac Kayıt Yenileme 2024

Hac kayıt yenileme işlemi de Hac ibadeti ile ilgili en çok merak edilen konular arasında yer alır. Geçtiğimiz yıllarda bu işlem Hacı adayları tarafından yapılırdı. Ancak günümüzde Hac kayıt yenileme işlemi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik bir şekilde yapılır. Eğer Hac kurasına gireceğiniz adres ile ilgili değişiklik yapmak isterseniz E-devlet üzerinden bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz. 

Kuraya gireceğiniz il, adres, iletişim bilgisi dışında konaklama türünüzü de değiştirebilirsiniz. Oda Tercihli veya Otel türü konaklamadan size uygun olanı seçebilirsiniz.

Eğer kura birlikteliğine dair değişiklik talebi olan kişiler varsa, Hac kura katsayıları aynı olanlar E-devlet üzerinden, Hac kura katsayıları farklı yıllara ait olanlar ise işlemlerini il ve ilçe müftülüklerinden 05 - 26 Ocak 2023 tarihleri arasında yapabilir. 

 

2024 Hac Başvurusu - Hac Kaydı Nasıl Yapılır

Hac başvuruları konusunda bilgi sahibi pek çok kişi olsa da, bazı insanlar bu sürece yeni adım atmış oluyor ve dolayısıyla ne yapacağını tam olarak bilmiyor. Dolayısıyla biz de sizlerin bu süreçte mağdur olmaması ve başvuru sürecinde sorun yaşamaması için 2024 Hac kaydının nasıl yapılacağı ile ilgili bilgi vermek  istedik. 

2024 Hac Başvurusunda ilk aşama "Ön kayıt"  ile başlar. Ön Kayıt işleminde cüzi bir miktar (2024 yılı için bu ücret 450 TL'dir.) ödeme yapılır. Bu ödemeden sonra, E-devlet üzerinden gerekli adımlar takip edilerek başvuru işlemi tamamlanır. Daha sonra sıra Hac kura tarihlerini beklemeye gelir. Kuralar çekildikten sonra size çıkıp çıkmadığını yine E-devlet üzerinden kontrol edersiniz. Eğer size Hac çıkmışsa, sıra kesin kayıt işlemine gelir. Kesin kayıt işlemi sürecinde Diyanet İşleri Başkanlığı ile mi yoksa Tur şirketleriyle mi Hacca gideceğinizi seçersiniz. Bu aşama da önemlidir. Seçiminizi yaptıktan sonra Hac ücretinin belirlenen bir kısmını (çoğunlukla yarısını) yatırmanız gerekir. Daha sonra, belirtilen  tarihte kalan ücreti yatırırsınız ve yavaş yavaş işlemlerinin sonuna gelinir. Son olarak Hacca yaklaşık 1 ay kalan pasaport işlemleri başlar. Pasaportunuzun en az 1 yıl geçerlilik süresine sahip olması gerektiğini unutmayınız. 

Pasaport işlemi de tamamlandıktan sonra Hac zamanı için beklemeye başlarsınız ve zamanı geldiğinde kutsal yolculuk başlar. 

Hac kaydının nasıl yapılacağı ve Hac kayıt süreci ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak için "Hac Kayıtları Ne Zaman Ve Nasıl Yapılır? - 2024 Hac Başvurusu Ne Zaman? 2024 Hac Ön Kayıtları" yazımızı okuyabilirsiniz. 



Diyanet logoTursab logo