Kutsal Yolculuğun Vazgeçilmez Markası...
arka plan

2024 Hac Kayıtları Ne Zaman Başlıyor - 2024 Hac Kuraları Çekiliyor

#Hac Kuraları Ne Zaman 2024 - Hac Kuraları Çekiliyor! #Hac Ön Kayıt Ücreti Hangi Bankalara Yatırılır?  #2024 Hac Kuraları Ne Zaman Çekilecek #2024 Hac Kayıtları Ne Zaman Başlıyor? 2024 Hac Başvurusu #2024 Hac Kayıtları #2024 Hac Başvurusu #

 

Hac Kuraları Ne Zaman 2024 - Hac Kuraları Çekiliyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 Hac Kuraları için kesin tarih verdi. 2 Kasım tarihinde Hac kuraları çekiliyor!

hac kuraları ne zaman - hac kura sonuçları - diyanet hac kuraları

2024 Yılı Hac Ön Kayıtları Başlıyor! Diyanet İşleri Başkanlığı Duyurdu

2024 Yılı Hac Ön kayıtları Başlıyor! Binlerce Müslümanın merakla beklediği o haber geldi. Hac kayıtları ne zaman başlıyor sorusuna Diyanetten cevap geldi. 

2024 Hac Ön kayıtları 13 Eylül - 11 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Hac Ön kayıt işlemleri e-devlet üzerinden yapılacak. Eğer bu yıl Hacca gitmek istiyorsanız 13 Eylül - 15 Ekim tarihleri arasında Hac ön kayıt işlemini yapmalısınız.

Hac ön kayıt işlemi yapılırken, belirlenen bankalara standart bir ücret ödemesi yapılır. 

Hac ön kayıt işlemi, Hac için ilk defa kayıt yaptıracakları kapsar. Eğer daha önce kayıt yaptırdıysanız, Kayıt yenileme işlemi yapmanıza gerek yoktur. Bu işlem Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik olarak yapılır.

Hac Ön Kayıt Ücreti Hangi Bankalara Yatırılır? 

  • Albaraka Türk Katılım,
  • Emlak Katılım,
  • Kuveyt Türk Katılım,
  • Türkiye Finans Katılım,
  • Türkiye Halk Bankası,
  • Türkiye Vakıflar Bankası,
  • T.C Ziraat Bankası,
  • Vakıf Katılım
  • Ziraat Katılım

Yukarıda ismi geçen bankaların kurumsal tahsilat hesaplarına veya internet bankacılığı yoluyla 450 Türk Lirası Hac ön kayıt ücreti yatırılacaktır. Bu ücreti yatırdıktan sonra müracaat işlemini E-devlet üzerinden tamamlamanız gerekir. Aksi takdirde başvurunuz geçersiz sayılacaktır. Herhangi bir mağduriyet yaşamamak için belirlenen süre içerisinde ön kayıt ücretinizi yatırmalı ve ön kayıt işlemini tamamlamalısınız. 


HAC KAYDINIZI ÜCRETSİZ YAPTIRMAK İÇİN BİZE NUMARANIZI BIRAKIN, BİZ SİZİ HEMEN ARAYALIM

SİZİ ARAMAMIZ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ
 


2024 Hac Kuraları Ne Zaman Çekilecek

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Diyanet İşleri Başkanı sayın Ali Erbaş başkanlığında yapılan toplantı sonrasında bir açıklamada bulundu. Bu açıklamada 2024 Hac Kuraları ne zaman çekilecek sorusuna da cevap verildi. 

Hac Kuraları ne zaman çekilecek? 2024 Hac Kuraları için 2 Kasım tarihi verildi.  2 Kasım 2023 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çekilecek.  Hac kura sonuçları E-devlet üzerinden öğrenilecek. 

 

Hacılık kura sonuçları 2024 - www hac .gov. tr giriş - hac kura sonuçları açıklandı mı

2024 Hac Kayıtları Ne Zaman Başlıyor? 2024 Hac Başvurusu

2023 Hac Kayıtları ne zaman başlıyor? 2024  yılı Haccından sonra birçok kişinin merak ettiği bir konu olmaya başladı. Aynı şekilde merak edilen bir konu da 2024 Hac Başvurusu nasıl ve ne zaman yapılacak oldu. 

Bu içeriğimizde sizler için 2024 Hac kayıtları ne zaman başlıyor, 2024 Hac Başvurusu ve 2024 Hac ile ilgili aklınıza takılabilecek diğer sorulara cevap vereceğiz. 2024 Hac ile ilgili güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi takipte kalın! 

2020 yılında, koronavirüs tedbirleri nedeniyle ertelenen Hac seferleri 2022 yılında yeniden başlamıştı. Dünyanın dört bir yanından ve ülkemizden birçok münin kutsal topraklara olan hasretini giderdi. Şimdi ise 2024 yılı Haccı için kura sırası bekleyen veya yeni kayıt yaptıracak kişiler sırada... Daha önceden ön kayıt yaptırmış ve uzun bir süredir kura sırası bekleyen kişiler sadece kayıt yenileme işlemi yapıyor ve gelişmeleri takip ediyor. Bu yıl ilk kez Hac için ön kayıt yaptıracak kişiler ise 2024 Hac kayıtları ne zaman başlıyor? sorusunun cevabını merak ediyor. 

2024 Hac Kayıtları

2024 Hac Kayıtları Ne Zaman Başlıyor sorusuna Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından beklenen cevap geldi.  2024 Hac Kesin Kayıtları ne zaman başlıyor sorusu için henüz cevap verilmedi ancak 2024 Hac Ön Kayıt Tarihleri açıklandı.  

2024 Hac Ön kayıtları 13 Eylül - 11 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Hac Ön kayıt işlemleri e-devlet üzerinden yapılacak ve 450 TL ön kayıt ücreti ödenecek.  Eğer bu yıl Hacca gitmek istiyorsanız 13 Eylül - 11 Ekim tarihleri arasında Hac ön kayıt işlemini yapmanız gerekiyor.


 

2024 Hac Ön Kayıtları ne zaman başlıyor sorusu için artık resmi bir cevap verildi. 13 Eylül - 11 Ekim  2023 tarihleri arasında 2023 Hac kayıtları yapılacak.

2024 Hac Başvurusu

Hac başvuruları konusunda bilgi sahibi pek çok kişi olsa da, bazı insanlar bu sürece yeni adım atmış oluyor ve dolayısıyla ne yapacağını tam olarak bilmiyor. Dolayısıyla biz de insanların bu süreçte mağdur olmaması ve başvuru sürecinde kafa karışıklığı yaşamaması için 2024 Hac başvurusu ile ilgili bilgilendirme yapmak istedik. 

2024 Hac Başvurusunda ilk aşama "Ön kayıt"  ile başlar. Ön Kayıt işleminde cüzi bir miktar (2024 yılı 450 TL) ödeme yapılır. Bu ödemeden sonra, E-devlet üzerinden gerekli adımlar takip edilerek başvuru işlemi tamamlanır. Daha sonra sıra Hac kura tarihlerini beklemeye gelir. Kuralar çekildikten sonra size çıkıp çıkmadığını yine E-devlet üzerinden kontrol edersiniz. Eğer size Hac çıkmışsa, sıra kesin kayıt işlemine gelir. Kesin kayıt işlemi sürecinde Diyanet İşleri Başkanlığı ile mi yoks Tur şirketleriyle mi Hacca gideceğinizi seçersiniz. Bu aşama da önemlidir. Seçiminizi yaptıktan sonra Hac ücretinin belirlenen bir kısmını (çoğunlukla yarısını) yatırmanız gerekir. Daha sonra, belirtilen  tarihte kalan ücreti yatırırsınız ve yavaş yavaş işlemlerinin sonuna gelinir. Son olarak Hacca yaklaşık 1 ay kalan pasaport işlemleri başlar. Pasaportunuzun en az 1 yıl geçerlilik süresine sahip olması gerektiğini unutmayınız. 

Pasaport işlemi de tamamlandıktan sonra Hac zamanı için beklemeye başlarsınız ve zamanı geldiğinde kutsal yolculuk başlar. 



Diyanet logoTursab logo