Kutsal Yolculuğun Vazgeçilmez Markası...
arka plan

2022 Hac Kontenjanı Açıklandı- Türkiyenin Hac Kontenjanı Belli Oldu

 

 

2022 Hac Kontenjanı Açıklandı- Türkiyenin Hac Kontenjanı Belli Oldu

2022 Türkiye Hac Kontenjanı ile İlgili Gelişmeler 

Pandemi zamanında hac için hak kazanan ancak gidemeyen pek çok hacı adayı bulunmaktadır.  Bu nedenle ülkemizden ne kadar kişinin bu kutsal ziyaret için kabul edileceği de birçok kişi tarafından merak edilmiştir. Dolayısıyla hac ziyaretinin başlayacağına dair haberlerden sonra en çok merak edilen konulardan biri 2022 Türkiye Hac kontenjanı olmuştur. 

Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar ile binlerce müslümanı sevindirdi. Hac ve umrenin ne zaman başlayacağına dair kesin tarihleri paylaştı. Bu açıklama sonrasında ise merak edilen diğer konu “Türkiye Hac kontenjanı ne kadar?” sorusu olmuştu. Dolayısıyla gözler Suudi Arabistan tarafından yapılacak açıklamalara çevrilmişti. 

Birkaç gün önce merak edilen bu konu hakkında da açıklama yapıldı. 2022 Türkiye Hac kontenjanı, Sayın Ali Erbaş tarafından açıklandı. 

2020 Senesinde Suudi Arabistan Hac Kontenjanı Ne Kadardı?

Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgını nedeniyle Suudi Arabistan bir süredir Hac ve Umre için ziyaretçi kabul etmiyordu. 2020 senesinde ise sadece ülke içerisindeki vatandaşlar kabul edilmişti. 60 bin kişi ile sınırlı tutulan yurt içi  kontenjan belirlenmişti. Bu sayı, oldukça uzun bir zamandır olan en düşük Suudi Arabistan Hac kontenjanı olarak tarihte yerini almıştı. Yurt dışından ise salgın önlemleri nedeniyle  hiç ziyaretçi kabul edilmemişti. Dolayısıyla 2020 senesinde Türkiye hac kontenjanı da hiç açılmamıştı.

Suudi Arabistan Hac Kontenjanı

Her yıl ortalama bir milyonu aşkın kişi, Suudi Arabistan’a hac vazifesini tamamlamak amacıyla gidiyor. Dolayısıyla, Suudi Arabistan’ın diğer ülkeler için belirlediği kontenjan sayısı da merak ediliyor. Ülkenin, 2022 senesi için, ülke içi ve dışı olmak üzere belirlediği toplam kontenjan ise yaklaşık bir milyon kişi olarak açıklanmıştı. 

Toplam ziyaretçi sayısı ile ilgili bilgi verilse de, ülkemiz için henüz net bir sayı ifade edilmemişti. Dolayısıyla hak kazanan ve Hacca gitmek için bekleyenler, Türkiye hac kontenjanının ne kadar olacağını merak ediyordu. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile “2022 Türkiye Hac Kontenjanı ne kadar?” sorusuna da cevap verilmiş oldu.

2022 Türkiye Hac Kontenjanı

Dini vazifelerini yerine getirmeyi bekleyen binlerce müslüman hac kontenjanı haberlerini merakla takip ediyor. Suudi Arabistan, ülkenin payına düşen sayıya göre, her ülke için ayrı bir kontenjan açacağını duyurmuştu.

Yapılan açıklamalar sonucunda Türkiye hac kontenjanının ne kadar olacağı da belli oldu. Ülkemizden 37.770 kişi 2022 senesinde hacca gidebilecek. 

Önceki yıllara göre nispeten düşük bir sayı olsa da, Suudi Arabistan hac kontenjanı, hem ülkemizde hem de dünyada birçok kişinin sevinmesine ve ibadetini gerçekleştirmesine vesile olacaktır.

Hac İçin Covid-19 İle İlgili Şartlar Nelerdir? 

Hacca gideceği kesinleşen yolcuların Covid-19 ile ilgili dikkat etmesi ve karşılaması gereken şartlar da söz konusudur. İlk olarak aranan şart, hacı adayının 65 yaş altında olmasıdır. İkinci olarak ise aşı şartı bulunmaktadır. Hacı adayları, Covid-19 temel doz aşılarını yaptırmış olmalıdır. Son olarak ise yolculardan, son 72 saat içerisinde yapılmış, negatif PCR testi sonucu istenmektedir. Hac ibadeti sırasında da kişilerin Covid-19 tedbirlerine uymaları gerekmektedir.

“2022 Hac Fiyatları ne kadar? ” , “Hac için yapılması gereken işlemler nelerdir?” gibi sorularınız ve daha fazlası için  444 44 12 ve 0533 333 33 31 numaralarından bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

 



Diyanet logoTursab logo